DIA HISTÒRIC PEL FUTBOL DE SANT FELIU EN LA PRESENTACIÓ DE LA TEMPORADA 2015-2016

El passat dissabte 24 d’octubre a la tarda, el futbol de Sant Feliu va viure un fet únic en la seva història ja que els equips de l’Escola de Futbol, del Vilartagues i del Guíxols van presentar-se en una celebració que va omplir la grada del Camp Municipal de Vilartagues de familiars i afeccionats al futbol de Sant Feliu. La Presentació estava estructurada en dues parts, la primera la presentació del futbol base i la segona dels equips sèniors.






 L’acte va començar amb unes paraules d’en Josep Andujar que ens va voler acompanyar fent la presentació de l’esdeveniment, i que va donar pas a la desfilada dels equips, començant pels Prebenjamins i acabant amb els Juvenils i que van entrar al camp per un passadís que formaven els jugadors sèniors dels quatre equips que té la ciutat, el Guíxols A i el B, el Vilartagues i el Sènior Femení de l’EF Sant Feliu i acompanyats pels seus tècnics. Els últims a sortir van ser els més menuts de l’Escoleta que portaven les banderes dels tres clubs i de Sant Feliu i que les van portar fins a la part davantera de la Presentació.


Un cop els 280 jugadors del futbol base van estar formats al centre del camp, van començar els parlaments, els capitans del Juvenil Josep Maria Martínez i Victor Pastrana, van agrair el suport i la presència dels afeccionats als partits de la nova temporada i va acabar el discurs amb les següents paraules.... El nostre lema és i serà: respecte, esforç i futbol. Visca l’Escola!”. Tot seguit, l’Ot Isern va parlar en nom dels jugadors de Futbol 7, el qual va parlar de la il·lusió que els fa als més menuts el començar a jugar a futbol i va demanar als familiars que els animin i els felicitin, sense tenir en compte el resultat.







Va parlar a continuació els coordinadors Gerard Llandrich i Dani Murcia. Com a màxims responsables tècnics van remarcar que l’Escola seguiria amb la tasca de formar infants i joves a través del futbol, i van destacar que en la seva tercera temporada al Club ja començaven a tenir el projecte assentat amb el resultat dels darrers dos anys de treball. Van desitjar sort a tots els equips per a la nova temporada i van recordar els tres valors més importants a l’Escola: respecte, esforç i futbol
.
Un cop acabats els parlaments dels esportistes i tècnics va ser el torn dels més institucionals. Va parlar Sr. Carles Salgas Diputat Provincial responsable de Cooperació Esportiva que va destacar els valors de l’Esport en el creixement dels joves i va felicitat als Clubs per la seva entesa.


A continuació ho va prendre la paraula el del President del club, Sr. Jordi Cambronero, qui va destacar que l’Escola continua creixent i que segueix la línia dels últims anys quant a seriositat i comportament. Va destacar el valor de l’acord del futbol ganxó i va agraïr a tots els qui ho l’han fet possible  destacant que l’objectiu només és un, fer-nos a tots més forts. Va agrair a les persones i empreses que donaven suport al Club, fent possible realitat com la terrassa del Bar, un projecte ambiciós i que ha de donar més ingressos al Club, en aquest cas Materials de Construcció Ginesta, Mugades, Magna , Piscines Uneña’s, i va demanar a tots els assistents que per la via que cadascú pugui s’ajudi a l’Entitat. Va donar les gràcies als entrenadors i coordinadors del Club per la seva implicació en tirar-lo endavant i finalment va demanar als pares que gaudissin del futbol “com a pares”, no com a aficionats o entrenadors, d’aquesta manera el futbol es pot viure tota la vida, com a pares és una etapa molt curta on podem acompanyar els nostres fills a gaudir del seu esport preferit.
En acabar aquesta primera part de l’acte, es va donar pas als equips sèniors que van sortir al camp acompanyats pels jugadors d’Escoleta i Prebanjamins de l’Escola. Un cop formats davant dels jugadors del futbol base va ser el torn dels capitans. La Susana Rosselló, del Sènior Femení de l’Escola es va mostrar satisfeta de com anava el projecte del femení i va defensar el paper de la dona al futbol. En David Zorrilla, capità del Vilartagues es va mostrar esperançat en el projecte del Club, va dir que ells treballaven per portar el Vilartagues el més lluny possible, va donar les gràcies en nom de l’equip als aficionats i va demar-los el suport durant tota la Temporada. En la mateixa línea es va expressar el capità del Guíxols, Gerard Garrido, que va mostrar-se confiat en adreçar la situació de l’inici de Temporada, va destacar que l’acord afavoriria el futbol de la ciutat i va demanar que la gent donés suport a l’equip cada Cap de Setmana.
Tot seguit el Sr Emili Vilert va prendre la paraula en nom de l’AD Guíxols, en absència del seu President el Sr Romà Corominas, i va destacar l’acord del futbol agraint a les juntes el i a la anterior regidora Magdalena Lupiañez per fer possible que tot tiri endavant, després d’anys d’enfrontaments. Es va mostrar convençut de que era el primer pas per fer que el futbol a Sant Feliu arribés lluny, i va donar les gràcies pel suport a  Orbita Gironina Escola de Formació, Materials de Construcció Ginesta i Meneses Neteges com a patrocinadors de l’Ateneu. A continuació el Sr. Jordi Cambronero va pendre de nou la paraula, en qualitat de President també del Vilartagues CF, donant les gràcies al socis i a l’equip per confiar en el projecte sense deixar-se influir per comentaris que no ajudaven a tirar endavant. L’objectiu d’un Vilartagues més fort era possible. Finalment va encoratjar a la gent del futbol a animar als Clubs i ha ser asidus de les graderies dels dos camps de la ciutat.
Ja com a cloenda del dia, el Sr. Emili Vilert va prendre la paraula com Delegat de la Federació Catalana de Futbol, posant-se al servei dels Clubs i destacant que la Federació dóna unes bones cobertures a tots els seus afiliats.
El Regidor d’Esports de l’Ajuntament, el Sr. David Oliveras va congratular-se de l’acord dels Clubs, va demanar als aficionats que donessin suport a les Entitats i va garantir aquest suport des de l’Ajuntament. Va fer esment també del fet de viure el 25è Aniversari del Club coma Regidor després de viure’l com a jugador de l’Escola.
L’Alcalde de la Ciutat, el Sr. Carles Motas va agrair la presència del públic assistent a la  la graderia, als Clubs per l’acord i va voler destacar dos aspectes, els valors en l’esport i el que significa per la ciutat tenir aquesta quantitat de jugadors portant el nom de Sant Feliu arreu.
Al final, es va fer la típica foto de família, enguany amb 400 jugadors i tècnics al terreny de joc. La vetllada va acabar amb el triomf per 4-3 del Juvenil A davant del Tordera corresponent al Campionat de Lliga de Primera Divisió.