SERVEIS MÈDICS


 
 
 
 
FISIOLOGIA
 
Aquesta temporada 2016-2017 Fisiostar formarà part de l’equip mèdic deL futbol de Sant Feliu, col·laborant en els entrenaments, partits als equips de l'AD Guíxols, el Vilartagues CF i l'EF Sant Feliu, amb un total d'uns 400 jugadors i jugadores, i oferint un preu especial per a recuperacions en el nostre centre per a tots ells.
Fisiostar és un centre de fisioteràpia situat a Sant Feliu de Guíxols, on s’ofereixen una àmplia varietat de tractaments enfocats a la millora i el manteniment de la salut. El nostre equip està format per professionals graduats i col·legiats pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. L’aprenentatge continu en tots els camps de la fisioteràpia és una de les missions del centre Fisiostar.
El Fútbol és un esport molt rellevant a la societat, i al llarg dels anys ha anat  augmentant el nivell d’exigència fent que els jugadors dels equips es converteixin en esportistes d’alt rendiment. Per aquest motiu a Fisiostar ens centrem, entre d’altres especialitats, en la prevenció i tractament de lesions en l’esport, formant-nos amb les tècniques més innovadores. L’objectiu de Fisiostar és oferir als nostres pacients un servei de fisioteràpia totalment personalitzat per tal de garantir una recuperació més ràpida i efectiva. Volem invertir temps per crear un pla preventiu i disminuir així el temps perdut dels jugadors a causa d’una lesió.
Disposem de dues cabines de tractament, sala de fitness i un ampli gimnàs per a classes grupals, recuperació, treball propioceptiu, potenciació, entrenament amb TRX i molt més.
Ens trobem molt a prop del CAP de Sant Feliu de Guíxols, en una zona molt accessible tant amb vehicle propi com amb autobús. Als voltants del centre trobareu amplies zones gratuïtes d’aparcament.
 
Contacte:
 

  • Direcció: C/ Gravina, 9. 17220 Sant Feliu de Guíxols - Girona
  • Telèfon: 872 26 72 53
  • Email: info@fisiostar.cat
  • Horari: Dill. a Div.: 9:00 – 13:00 / 16:00 – 20:00
    Dis.: Matí hores convingudes.
       www.fisiostar.cat                              www.facebook.com/fisiostarcentre
 
 
 
 
 
PODOLOGIAEl peu és, sens dubte, l'element anatòmic que més estrès pateix en la majoria d’activitats esportives. El futbol és un esport molt físic, de contacte, de ritme ràpid, que pot provocar fàcilment lesions. Tot l’esforç que realitzen els jugadors entra pels peus i si aquests no tenen una alineació adequada repercuteix a la resta de l’aparell locomotor del nostre cos. La complexitat de les lesions per sobrecàrrega i el seu origen podològic ha fet que, avui en dia, el podòleg sigui un personal sanitari imprescindible en el servei de medicina dels clubs esportius. És per això que aquest any l’ESCOLA DE FUTBOL SANT FELIU ha decidit afegir al seu equip de treball la figura del podòleg.

Els seus objectius són la identificació d’alteracions anatòmiques i estructurals que poden provocar lesions o empitjorar el seu rendiment esportiu i poder instaurar el tractament adequat. Esta àmpliament demostrat que moltes lesions de sobrecàrrega es produeixen com a conseqüència de desequilibris biomecànics que es posen de manifest després d'un bon estudi de la marxa.

Dins de l'ampli camp de patologies que poden presentar els jugadors de futbol, podem destacar dos tipus diferents de lesions en l'extremitat inferior:·      Les lesions agudes, com a conseqüència d'un fort cop, són difícils de prevenir i solen ser el resultat de puntades, gir ràpids i canvis bruscs de direcció, provocant  esquinços de turmell, trencament de lligaments, estirades musculars, trencament de tendons i fractures.


·        Les lesions cròniques, que es van desenvolupen lentament i s'agreugen a mesura que passa el temps. Aquestes poden ser degudes a un mal escalfament, a un calçat inadequat o gastat i sobretot a una alteració biomecànica del genoll, turmell i/o  peu . Entre aquest tipus de lesions podem destacar les fractures d'estrès, la fascitis plantar, la periostitis tibial, la tendinitis del taló d’ Aquil·les, la tendinitis, la sesamoiditis i les ampolles.
 

Algunes recomanacions per a l'inici de la temporada

Estudi biomecànic de la marxa i la cursa
Tota persona que practiqui un esport de forma regular ha de realitzar un estudi biomecànic de la seva marxa i trepitjada, per tal de valorar possibles desviacions que puguin desembocar en una lesió.
 Plantilles personalitzades esportives

Alguns desequilibris biomecànics poden ser corregits mitjançant plantilles esportives personalitzades i tenen la missió de redistribuir el pes del cos de manera uniforme sobre el peu i turmell.Quines botes hem de fer servir?
Hem de contemplar les superfícies on es desenvolupa el joc, que poden ser tres: gespa natural, artificial o terra.
La majoria de partits de futbol de categories inferiors es disputen sobre gespa artificial, que malgrat ser bona, no és capaç de reproduir fidedignament les condicions d'un camp de gespa natural.
La publicitat i les botes que usen els professionals d'aquest esport i que contínuament ens enfoquen per les televisions en la seva labor publicitària fan que
els nens busquin botes amb dissenys més atractius, per la qual cosa la de tacs amb formes corbes són les més adquirides pels joves futbolistes, però aquestes
estan adequades per a camps tous, de gespa natural, que permetin que es clavin en el sòl i els donin major estabilitat tant als genolls com als turmells. En camps de gespa artificial aquests tacs no es claven, ni s'enfonsen del tot, per la qual cosa el pes del jugador es descarrega sobre una superfície molt escassa i per tant genolls i turmells estan exposats a una gran inestabilitat que pot provocar lesions greus.
Per contra, les botes multitacs, en tenir major nombre de tacs, molt més curts i de forma arrodonida, ofereixen una superfície de descàrrega per al pes corporal molt alta, per la qual cosa la pressió que sofreix la planta del peu i el turmell és molt menor que amb altres botes, fent que el jugador tingui mes comoditat i estabilitat. A més permet major control de la pilota amb la sola. Sens dubte, la millor elecció per als terrenys en els quals normalment juguem.