EN DANI MURCIA COMENÇA UNA NOVA ETAPA PROFESSIONAL

El proper dissabte dia 18 de juny, l'Escola portarà a terme la Festa de Cloenda de la Temporada 15-16. Aquest serà el darrer dia de treball al Club per en Dani Murcia, Coordinador de Futbol 7 les tres darreres Temporades que la Temporada vinent provarà l'experiència de treballar en el futbol andorrà en l'àmbit del futbol i també en el primer equip de La Adelita UE Engordany.

La seva manera de ser l'ha convertit en una persona estimada pel Club i la seves ganes de treballar han fet possible el creixement que ha experimentat l'Escola en els darrers anys. La filosofia de Club que es volia implantar al futbol base, va comptar amb en Dani i el coordinador de futblol 11, Gerard Llandrich amb els principals valedors, defensant un club que fos competitiu esportivament parlant, però a la vegada posés en valor a cada jugador dintre de l'Entitat, independentment del seu nivell.

El passat dissabte parlavem amb ell i aquestes eren les seves paraules.

Quants anys has estat a l´EF Sant Feliu?

Vaig fer 10 anys com a jugador, 8 com a entrenador i 3 com a coordinador de futbol 7.

Que representa a nivell personal la nova proposta que t´ha arribat?

A nivell personal suposa un repte diferent, en el qual tindré l’oportunitat de viure una nova experiència fora d’Espanya. Tinc moltes ganes de veure diferents maneres de treballar i sobretot seguir aprenent per poder créixer tant en l’àmbit personal com professional.

Que representa per tú deixar el Club?

Una sensació contradictòria. M’il·lusiona molt poder endinsar-me en aquest nou  projecte, tot i que m’entristeix deixar de banda tants companys i jugadors amb els que hem coincidit durant tant de temps i amb els quals acabes agafant un gran efecte.

T'ha estat fàcil prendre la decisió?

No es gens fàcil, deixo el club que m’ha vist créixer i m’ha donat l’oportunitat de millorar dia a dia i m’allunyo dels familiars i amics. No em quedo només amb l’aprenentatge, sinó amb les grans persones que hi treballen i fan que aquest projecte de l’Escola any rere any assoleixi més força.

Quan vas rebre la proposta de passar d'entrenador a Coordinador de F7?

Fa tres anys quan tenia 22 anys.

Va ser fàcil acceptar?

Sí, sempre que reps una proposta diferent et genera un incertesa, però si vols créixer has de ser valent i buscar nous reptes. Aquest repte de poder assumir una responsabilitat i poder fer créixer el futbol 7 de Sant Feliu va ser molt maco i enriquidor, no estic gens penedit d’acceptar la tasca de coordinador.

Que valores com a més positiu de la teva estada al Club?

L’aprenentatge personal, el veure com van creixent els entrenadors professionalment, veure com els jugadors com milloren futbolísticament i personalment, la confiança de les famílies respecte a la nostre feina, poder implantar una metodologia i manera de treballar homogènia en tots els equips i tot un seguit d’etcèteres. Però com he dit anteriorment em porto grans amics i companys amb una gran qualitat humana.

I negatiu?

No hi ha res negatiu, tot són aprenentatges.

En que ha canviat més l'Escola durant aquests anys?

Sobretot la manera de treballar dels entrenadors i l’afinitat entre tots els treballadors de l’Escola. Dos aspectes molt importants per seguir creixent com a club.

Quins han estat els principals objectius de la teva etapa?

Primer de tot implantar unes bases, introduir una metodologia concreta amb uns objectius i continguts establers en relació a l’edat i el nivell dels jugadors. Fer un grup d’entrenadors competents i compromesos amb el club i sobretot que els jugadors milloressis dia a dia tant futbolísticament com personalment, sense deixar mai de banda els valors amb els que varem apostar des d’un inici.

L'EF Sant Feliu té una manera de treballar definida?

Totalment afirmatiu , com he comentat amb anterioritat, varem establer una bases i fins a dia d’avui hem cregut amb això i no ens hem desviat.

Tindrà continuïtat la manera de fer en el futur?

Les bases estan establertes, ara només es tracte de seguir donant qualitat. Em vaig tranquil de saber que es seguirà la mateixa línia de treball. 

Quins valors creus que són els més importants del projecte de l'Escola?

Respecte, humilitat i esforç.

Com valoraries el treball de la coordinació de F7 i la de F11?

Nosaltres com a coordinadors simplement facilitem la feina als entrenadors i intentem que assoleixin nous aprenentatges. Però gran part dels mèrits són dels tècnics, que amb molt de treball i esforç han fet que aquest projecte agafes tanta ambició. Els animo a seguir com fins ara, no és un projecte a curt termini, poc a poc van sortint els resultats, estic segur que cada any que passi l’Escola anirà agafant més nom.

Com veus el futur de l'EF Sant Feliu?

Veig que hi han persones molt treballadores i competents darrere d’aquest projecte, això només és sinònim d’èxits.

Com veus el futbol base en general?

És una etapa d’aprenentatge però molts s’obliden i només busquem el rendiment. Ja hi haurà temps per competir, si és fan bé les coses i es té paciència els resultats arribaran sols.

I els pares al futbol base?

Com en tots els àmbits hi ha de diferents tipus. Simplement els aconsello que inculquin al seu nen respecte i que busquin com a objectiu per al seu fill la felicitat. Quan un està content i sense pressió sempre dona el millor d’un mateix.

Penses tornar a l'EF Sant Feliu?

Sí, espero tornar en un futur proper sent millor professional.

Vols dir alguna cosa més?

Agrair a tots els que meu ajudat en aquesta etapa. Això sempre serà la meva casa. Tot i que marxi ben lluny estaré molt pendent del que fan tots els equips de l’Escola. Pronostico un futur ple d’èxits a l’Escola. Que visqui l’Escola!

Li desitjem molta sort en el futur.